Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Főzelék lett. Problem?

Persze, mert a spárgát csak pároljuk, meg szűz lehelettel melegítjük, tudjuk, csak nem érdekel minket. Mi spárgánk, és azt csinálunk vele, amit akarunk, most például főzeléket. Persze ez eszünkbe se jutott volna, de egy igen kedves olvasó megyőzött minket, hogy ezt is ér, kipróbált recept, bundáskenyérrel ajánlott. Azt elfelejtettük megkérdezni, hogy fehér vagy zöld a tuti hozzá, zöld volt otthon, az lett, és egy kis kapor is került bele, a bundás meg lemaradt, de mellé lehet képzelni. Na.

Spárgafőzelék

Hozzávalók 2 főre: kb 400 ft

egy csomag spárga: 300 ft, Hunyadi téri piac
tejföl: 100 ft, Lidl
só, bors, kapor, liszt

A spárgát megmossuk, a fás részt letördeljük, a maradékot tetszőleges méretű darabokra vágjuk. Kis vajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt megfőzzük, szűk 8 perc alatt már tényleg vajpuha. Kis habarással felhúzzuk, kapor mehet bele, mi szeretjük hozzá, meg azt hiszem van az a fixációm, hogy ha főzeléket látok, azonnal kaprot teszek bele, nem tudom miért. Érdekes, hogy mivel a spárga nem igazán ereszt levet, a szokásos szutymákos főzelékalap nem képződött a zöldség körül, de meg kell, hogy mondjuk, finom volt. Aki szereti a spárgát, igazából szinte mindegy, mit csinál belőle, az íze annyira erős, hogy a legtöbb művelet eredményét maga alá gyűri.

1 Tovább

Spagetti morzsával. Spagetti morzsával???? Spagetti morzsával! - vendégrecept

Ismét egy vendégrecept a blogon és mi nagyon örülünk neki. Egyszerű, mégis izgalmas étel, fantasztikus fotókkal. Nyam! 

Morzsás spagetti (2főre)

2-3 szelet szottyadt kenyér
kb. 8-10 db szárított paradicsom 
a szárított paradicsom olajából kb.3 e.k.
1db bivaly mozzarella
izlés szerint fokhagyma
friss bazsalikom
spagetti tészta
kb. 1 ek vaj
A kenyeret, a fokhagymát és a szárított paradicsomot olajával együtt tumix géppel szétaprítod. (amennyiben nincs tumixgéped, simán késsel is összeapríthatod)
Ez mehet is  a serpenyőbe. (alacsony lángon) Amikor már aranybarnára pirult a kenyér, hozzáadod  a durvára vágott bazsalikomot és a vajat.
A tésztát 3/4 -re főzöd (és nem töröd össze) majd a morzsás fokhagymás bazsalikomos finomsággal még 1szer megpirítod.
Tálaláskor a mozzarellát kettészakítva a tetejére helyezed.
2 Tovább

Az elronthatatlan töltött mifene - vendégrecept

Bumm, még egy olvasói recept tökfélékkel Élhetetlentől, gyorsan mutatjuk is. Egyébként tudjuk az esti kajánkat, csak előtte még betömetünk pár fogat, türelem.

A cukkiniket (patiszont, kisebb tököt, amit hámozni szoktak, azt hámozd meg) vágd ketté hosszában úgy, hogy egy harmad a tető, két harmad az alja. Szedd ki a magokat, sózd, borsozd, verj fel pár tojást, attól függően, mennyi a megtöltendő zöldség, na, ezt megpróbálom újra. Annyi felvert, és akárhogyan fűszerett tojás kell, amit bele tudsz önteni az alsó teknőkbe kifolyás veszélye nélkül (az eredeti növény fele magasság). Tedd rá a tetőt, mehet a sütőbe. Növénytől függően 20-30 perc, picit megszúrod, ha a növény puha, a tojás már megsült. Csak arról van szó, hogy mivel fedő van rajta, a tojás feljön, és teljesen kitölti az üreget. Ha flancolni akarsz, reszelsz, vagy szeletelsz rá pici sajtot, és még öt perc alatt rápirítod.

1 Tovább

Csórók vacsija - vendégrecept

Erről van szó, kérem szépen, beborozva kitúrjuk a hűtőt, mert egy petákunk sincs már hó végén, meg persze egyébként sem, aztán összeöntjük, amit találunk. Óriási pezsgődurrogás első olvasói receptünknek és a benne minden vacak tésztának. Mi úgyse főztünk tegnap, mert egyikünk átesett egy komondoron, és fájdalmak gyötrik. Íme tehát Hagymácska konyhamalac receptje:

Benne Minden Vacak

Csóró napokon szoktam összedobni a családnak. Laktató, ám mégsem kell félni, hogy piszkosul elhízunk tőle. Olcsó, gyors, és ami hideg tavasz helyetti, téli estéken nem utolsó szempont, forró - sőt, a sütő a fűtésbe is besegít. :D
1 csomag tészta (bármilyen, amilyen éppen otthon van)
só, bors, kevés olaj vagy vaj
zöldfűszerek (petrezselyem,bazsalikom,szurokfű,lestyán - bármi, ami a szekrényben, vagy az ablakban akad)
  
vöröshagyma 2 nagy fej. 1-2 gerezd fokhagyma.
esetleg hámozott konzerv paradicsom, vagy fagyasztott, de el is maradhat
Ha van otthon sütőtök, akkor abból is mehet bele, de megfelel a cukkini, vagy a padlizsán is, sőt a sima főző tök is! Esetleg sárgarépa, borsó, kukorica. (csak ami van). Én egy felkockázott almát is szoktam beledobni.
Aztán elfér benne még a hűtőben található szalámi maradék, esetleg sonka vagy füstölt szalonna, virsli. Tehát bármilyen maradék, vagy olyan alapanyag mehet bele, ami akad a kamrában, hűtőben.
Tojás és sajt (ha van) a tetejére. Vagy egy pohár tejföl. Ettől zavtosabb ( szaftosabb? - hogy kell írni? ) lesz. 
A bőség zavarában akár mindegyiket elbírja a tetején.


A tésztát kifőzöm. Amíg ez készül, megtisztítom, megmosom és összedarabolom a zöldségeket. Ha hús féléket is teszek bele, azokkal kezdem a párolást, viszont, ha szalonna is kerül bele, természetesen apró kockákra vágva, akkor nem kell más zsiradék a zöldségek alá. A tök féléket és a paradicsomot kockára, a répát karikára, a hagymát csíkokra. A zöldségeket ( ha szükséges, 1-2 evőkanál zsiradékon,) saját gőzében, fedő alatt megpárolom kissé. Nem kell teljesen puhára. Ha ez kész, rászórom a fűszereket, és hozzáadom a zúzott fokhagymát. A tésztából kicsit félreteszek borításnak, és a zöldségeket összekeverem a tészta nagyobbik részével. Egy tepsit kissé kikenek olajjal és beleöntöm a zöldséges tésztát. A tetejére pakolom a félretett, üres tésztát. Kis fészkeket készítek egy kanállal, abba ütöm a tojásokat. A tetejét megszórom egy kis sajttal, vagy nyakon öntöm tejföllel és mehet a sütőbe pirosodásig. :) A tojás el fog tűnni a fészekben mire megsül. Izgalmas ráakadni később.:)

Hoppá! Kifelejtettem, hogy 1-2 pohár borocska is jó szolgálatot tesz a szakácsnak!:DDD
0 Tovább

zsanzsorzs

blogavatar

Kispolgári érzésektől mentesen is lehet gyorsan, olcsón, menőt vacsorázni. Vigyázat, magas vegafaktor és félrészeg pillanatok, mert kell az a kis önbizalom.

Utolsó kommentek