Új rekordot állítottunk fel, nehéz lesz ezt lejjebb tornázni a jövőben. Dolgos szombat volt, és mivel ünnepi családi vacsorára készülünk, magunkra kevés idő jutott, nehezítésként a téli-nyári ruhatárcsere kaotikus romhalmaza fölött kellett összecsapni valamit, mielőtt belevágtunk az éjszakába. Délelőtt a piacon kezdtünk, ami turistaszezonban a vásárcsarnokban már önmagában embert próbáló feladat. A vacsihoz az őstermelők sarkában találtunk friss alapanyagot, ráadásul olyat, amit még sosem próbáltunk. Frissen szedett kucsmagombát szerváltunk, aranyárban mérik, de 10 deka bőven elég volt belőle. Hazafele a horvát pékségben becsaptunk a zsákba még egy kenyeret, a többi hozzávaló már a hűtőben figyelt.
Gombás, spenótos juhtúrós pirítós
Összköltség két főre kb 1000 Ft
10 deka kucsmagomba - 550 Ft, piac
spenót - egy nagy marék - kb 50 Ft, piac
juhtúró, 12 deka - 280 Ft, Aldi
pirítós
bors
egy hintésnyi petrezselyem
fokhagyma
Gyorsan megmostuk és felaprítottuk a kucsmagombát, de igazából bármilyen más gombát használhattunk volna. Legkevésbé laskát, mert annak több idő kell, és mindig kicsit ruganyos marad, ami most nem kell nekünk ide. Közben melegedett az olaj benne a fokhagymával, és gyorsan rá is huppant a gomba. A megmosott spenótleveleket egyszerűen ollóva beleaprítottuk a serpenyőbe, közben a kenyerek is a pirítóba kerültek. Mikor a spenót és a gomba összefonnyadtak, egyszerűen hozzáadtuk a juhtúrót, megborsoztuk, és megvártuk, míg szétolvad és szépen bevonja a többi hozzávalót. Pár keverés, és már le is lehet venni a tűzről. Amint kész a pirítós, halmozhatjuk is a tetejére a selymes, meleg krémet, nálunk pont volt itthon friss petrezselyem, úgyhogy szórtunk a tetejére egy keveset. Egészen pontosan nyolc perccel a kezdés után már falhattuk is. Ketten pont jóllaktunk belőle, de aki rosszullétig szereti enni magát, értelemszerűen emelje az adagokat. Nem csináltunk még ilyet, de fogunk, mert elég jó cucc.
Utolsó kommentek