Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Még mindig nincs fizu

Bár a cél az volt, hogy tésztát ne nagyon együnk, a hónap végére már szinte csak ez jutott. Ezt pont nem mi készítettük, hanem a hasonló likviditási gondokkal küzdő családnál, mutatjuk. Ráadásul a sonkás-rakott tészta családi örökség, vagy szereted, vagy utálod, de olcsó, kiadós és  nem valami bonyolult.

Sonkás rakott tészta 4 személyre

1 csomag kockatészta, de lehet metélt is - Gyermelyi 4 tojásos kockatészta, 379 ft, Groby
1 nagy pohár tejföl, 20%, 279 ft, Aldi, plusz egy a tetejére
20 dkg reszelni való olcsóbb sajt, mi Tilsiti-t vettünk, 300 ft, Aldi
20-25 deka főtt füstölt tarja, árát hentese válogatja

Elsőként kifőzöd a tésztát, közben a sonkát jó alaposan ledarálod, egészen apróra. Tejföllel, sóval borssal összekevered, persze minél borsosabb, annál jobb. A kifőtt tésztát ezek után egy méretes tűzálló tálba teszed, ráöntöd a szószt, majd összekevered. Tetejére mehet reszelve a sajt, és mehet a sütőbe. 200 fokon sütögeted, amíg a sajt aranybarna nem lesz.
Összesen kb 30-35 perc az egész, egy hadsereg is jóllakik vele, és az összekapart aprópénzből is kihozod.
1 Tovább

A legtutibb házi pizza

Régen nem csináltunk már pizzát, holott egy időben sokszor került az asztalra. Most aztán mindketten megkívántuk, és meg is van a tuti recept, amit anno egy kedves ismerősünktől kaptunk. Elképesztően sokáig kisérleteztünk, míg végül ez tényleg bevált. Előtte lettek kenyérszerűek, kopogósak, puffadtak, szárazak, mindenfélék, csak jók nem. Ez hajszálvékony, ropogós ahol az kell, puha ahol az kell. Paradicsomkonzerv mindig van otthon, és a Hunyadi piacon a hétvégén bevásároltunk pár fűszernövényt is a balkonra.
Mindenki tud pizzát csinálni, de ez a végső megoldás.


Sonkás mozzarellás pizza alá zszs

hozzávalók 2 nagy tepsi pizzához

⅓ kg liszt
10 g élesztő
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
fokhagyma
1 hámozott paradicsom konzerv vagy 5-6 friss paradicsom
2-3 evőkanál sűrített paradicsom
friss bazsalikom és oregánó
fél habanero chili (lidlben egy nagy doboz 599 Ft)
1 mozzarella
sonka
rukkola
parmezán sajt

1dl kézmeleg vízben egy kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáöntjük a liszthez. A tésztába teszek még 2 kanál olívaolajat és sót. Ennyi. Ezt csomómentesen elkeverem, és elteszem gondolkozni valami szélmentes helyre, konyharuhával letakarva. Ezután elkészítem a paradicsomszószt: kevés olajon elindul a fokhagyma, majd hozzáadom a paradicsom konzervet, a sűrített paradicsomot, és ízlés szerint fűszerezem. A paradicsom hamar szétfő, de ha valaki szereti, akkor később átdolgozhatja kézi mixerrel, hogy simább szószt kapjon. A sütőt eközben melegítsük fel 280 fokra. Miután a tésza megkel - kb. fél óra - kinyújtom úgy negyed cm-es vastagságúra. Mehet rá gyorsan a szósz és a feltétek, azért gyorsan, hogy a tészta ne szívja meg magát. 20 perc alatt kész is a fenséges pizza, amit mi rukkolával és parmezánnal alaposan megszórunk a végén. 

2 Tovább

zsanzsorzs

blogavatar

Kispolgári érzésektől mentesen is lehet gyorsan, olcsón, menőt vacsorázni. Vigyázat, magas vegafaktor és félrészeg pillanatok, mert kell az a kis önbizalom.

Utolsó kommentek