Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mexikói valami

Mostanában nem nagyon tervezünk étel-ügyileg, a hűtő többnyire kong az ürességtől, mi meg többnyire éhesek vagyunk. Az utolsó vásárlás utáni utolsó morzsákból sikerült mégis összelapátolni valamit, ami nemcsak laktató volt, de finom is.Korábban vettünk egy zacskó tortilla lapot, ami még mindig ott hevert érintetlenül. Ez egyébként roppant praktikus és javasolt megoldás, nem sokkal drágább, mint bármilyen kenyér, bontatlanul sokáig eláll, és multifunkcionális. Ráadásul nincs fagyasztónk, úgyhogy minden más opció kilőve. A lényeg, hogy az otthoni maradékokból gyorsan összedobtunk egy vacsorát. És végre tejföl!

Tortilla mindenfélével

4-5 db tortilla lap
paradicsom
kigyóuborka
zöld paprika
habanero
sajt
hagyma
tejföl

Grillserpenyőben gyorsan megsütöttünk mindent előre, hagyma,  paprika, uborka, és végül a paradicsom. Igazából mindent, ami volt. Ha gomba van, akkor azt, ha cukkini, akkor azt. Ezután kis adagokban belehelyeztük cuccokat a tortilla belsejébe, majd jól megszórtuk jó sok sajttal és ízlés szerint apróra vágott chilivel. Összehajtva mehet vissza a grillseprenyőbe, és pár perc alatt kész is. Az egész nem tart tovább az első hűtőnyitástól az evésig 20 percnél. Finom volt, na. 

0 Tovább

Csórók vacsija - vendégrecept

Erről van szó, kérem szépen, beborozva kitúrjuk a hűtőt, mert egy petákunk sincs már hó végén, meg persze egyébként sem, aztán összeöntjük, amit találunk. Óriási pezsgődurrogás első olvasói receptünknek és a benne minden vacak tésztának. Mi úgyse főztünk tegnap, mert egyikünk átesett egy komondoron, és fájdalmak gyötrik. Íme tehát Hagymácska konyhamalac receptje:

Benne Minden Vacak

Csóró napokon szoktam összedobni a családnak. Laktató, ám mégsem kell félni, hogy piszkosul elhízunk tőle. Olcsó, gyors, és ami hideg tavasz helyetti, téli estéken nem utolsó szempont, forró - sőt, a sütő a fűtésbe is besegít. :D
1 csomag tészta (bármilyen, amilyen éppen otthon van)
só, bors, kevés olaj vagy vaj
zöldfűszerek (petrezselyem,bazsalikom,szurokfű,lestyán - bármi, ami a szekrényben, vagy az ablakban akad)
  
vöröshagyma 2 nagy fej. 1-2 gerezd fokhagyma.
esetleg hámozott konzerv paradicsom, vagy fagyasztott, de el is maradhat
Ha van otthon sütőtök, akkor abból is mehet bele, de megfelel a cukkini, vagy a padlizsán is, sőt a sima főző tök is! Esetleg sárgarépa, borsó, kukorica. (csak ami van). Én egy felkockázott almát is szoktam beledobni.
Aztán elfér benne még a hűtőben található szalámi maradék, esetleg sonka vagy füstölt szalonna, virsli. Tehát bármilyen maradék, vagy olyan alapanyag mehet bele, ami akad a kamrában, hűtőben.
Tojás és sajt (ha van) a tetejére. Vagy egy pohár tejföl. Ettől zavtosabb ( szaftosabb? - hogy kell írni? ) lesz. 
A bőség zavarában akár mindegyiket elbírja a tetején.


A tésztát kifőzöm. Amíg ez készül, megtisztítom, megmosom és összedarabolom a zöldségeket. Ha hús féléket is teszek bele, azokkal kezdem a párolást, viszont, ha szalonna is kerül bele, természetesen apró kockákra vágva, akkor nem kell más zsiradék a zöldségek alá. A tök féléket és a paradicsomot kockára, a répát karikára, a hagymát csíkokra. A zöldségeket ( ha szükséges, 1-2 evőkanál zsiradékon,) saját gőzében, fedő alatt megpárolom kissé. Nem kell teljesen puhára. Ha ez kész, rászórom a fűszereket, és hozzáadom a zúzott fokhagymát. A tésztából kicsit félreteszek borításnak, és a zöldségeket összekeverem a tészta nagyobbik részével. Egy tepsit kissé kikenek olajjal és beleöntöm a zöldséges tésztát. A tetejére pakolom a félretett, üres tésztát. Kis fészkeket készítek egy kanállal, abba ütöm a tojásokat. A tetejét megszórom egy kis sajttal, vagy nyakon öntöm tejföllel és mehet a sütőbe pirosodásig. :) A tojás el fog tűnni a fészekben mire megsül. Izgalmas ráakadni később.:)

Hoppá! Kifelejtettem, hogy 1-2 pohár borocska is jó szolgálatot tesz a szakácsnak!:DDD
0 Tovább

zsanzsorzs

blogavatar

Kispolgári érzésektől mentesen is lehet gyorsan, olcsón, menőt vacsorázni. Vigyázat, magas vegafaktor és félrészeg pillanatok, mert kell az a kis önbizalom.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek