Kicsit hektikusak a napok, fontos dolgokban kéne dönteni, nehéz, nyomasztó, szóval becsüljétek meg magatokat, hogy ilyenkor is elővesszük a fazekat. Részemről kozmetikusnál fetrengtem este, úgyhogy az elkészítés nem az én érdemem, a spárga már napok óta otthon figyelt, muszáj volt kivégezni végre. Egyébként is ilyenkor spárgát kell enni bárhogy, mindenhol kapható, ennél olcsóbb már nem lesz, és tök finom, úgyhogy  falni kell, amíg lehet. A Hunyadi téri piacon 400 körül van mostanában, a Hegyvidék Bevásárlóközpontban 7-800, ehhez nemis fűzünk semmit. Grillezni, meg bárhogy máshogy enni a zöldet szeretjük, de levesként a fehérre kattantunk rá. Persze a zöldnek a grillezéshez fel nem használt része is leves sorsra jut mindig. Spárgalevest csinálni pofon egyszerű, két titka van: vaj és szűrés. Na.

Pórés spárgaleves sült szalonnával

spárga - 400 ft, piac
póréhagyma - 100 ft, Aldi
vaj
tejszín
só vagy alaplé

Összekaszabolod a pórét és a megtisztított spárgát, és ráküldöd a vajra. Ezen kicsit megfonnyasztod, majd mehet rá kis víz és só vagy alaplé. Mi elég kevés folyadékkal szoktuk, szeretjük, ha sűrű marad a cucc. Percek alatt megfő, de tényleg, aztán mehet a turmixba, majd onnan egy jó sűrű szűrőbe, amin átpaszírozod, hogy a szálak ne kerüljenek bele, legyen a végeredmény krémes. Pici tejszín mehet bele, de ez sem muszáj, azzal picit összemelegíted. Közben a baconből teljesen kisütöd a zsírt egy serpenyőben, megszárogatod, és már tördelheted is. Negyed óra az egész.