Nemhogy nem ettünk eddig, azt se tudtuk, hogy van ilyen egyáltalán. Hivatalosan ördögszekér laskagomba, és legnagyobb meglepetésünkre sima boltban vettük, ahol egyéb érdekes gombák is felbukkantak az ugandai chillipaprika mellé. Teljes döbbenet volt az arcunkon, mert gombaügyben csapnivaló a kínálat általában. Az ördögszekeret hazavittük valamire jó lesz alapon, és pont így is lett. Na.

Ördögszekér gomba krémsajttal 

gomba - 499 ft, Lidl
krémsajt - egy nagy evőkanál
pita vagy pirítós
petrezselyem, kakukkfű, vaj

Egyik éjjel ránktört a farkaséhség, úgyhogy le is csaptunk a gombára. Kis szeletekre vágtuk, vajon megpirítottuk, került bele kakukkfű, majd egy nagy kanál krémsajt. Minél natúrabb, annál jobb, a mienk zöldfűszeres volt, ez egy kicsit elnyomta az ízeket. De lehet, hogy az ördögszekér laskagomba pont olyan mint a sima laskagomba, az íze feledhető, az állaga tömör. Öt perc alatt készült el, könnyű későesti kajának pont jó volt.