Új rekordot állítottunk fel, nehéz lesz ezt lejjebb tornázni a jövőben. Dolgos szombat volt, és mivel ünnepi családi vacsorára készülünk, magunkra kevés idő jutott, nehezítésként a téli-nyári ruhatárcsere kaotikus romhalmaza fölött kellett összecsapni valamit, mielőtt belevágtunk az éjszakába. Délelőtt a piacon kezdtünk, ami turistaszezonban a vásárcsarnokban már önmagában embert próbáló feladat. A vacsihoz az őstermelők sarkában találtunk friss alapanyagot, ráadásul olyat, amit még sosem próbáltunk. Frissen szedett kucsmagombát szerváltunk, aranyárban mérik, de 10 deka bőven elég volt belőle. Hazafele a horvát pékségben becsaptunk a zsákba még egy kenyeret, a többi hozzávaló már a hűtőben figyelt.

Gombás, spenótos juhtúrós pirítós

Összköltség két főre kb 1000 Ft

10 deka kucsmagomba - 550 Ft, piac
spenót - egy nagy marék - kb 50 Ft, piac
juhtúró, 12 deka - 280 Ft, Aldi
pirítós
bors
egy hintésnyi petrezselyem
fokhagyma

Gyorsan megmostuk és felaprítottuk a kucsmagombát, de igazából bármilyen más gombát használhattunk volna. Legkevésbé laskát, mert annak több idő kell, és mindig kicsit ruganyos marad, ami most nem kell nekünk ide. Közben melegedett az olaj benne a fokhagymával, és gyorsan rá is huppant a gomba. A megmosott spenótleveleket egyszerűen ollóva beleaprítottuk a serpenyőbe, közben a kenyerek is a pirítóba kerültek. Mikor a spenót és a gomba összefonnyadtak, egyszerűen hozzáadtuk a juhtúrót, megborsoztuk, és megvártuk, míg szétolvad és szépen bevonja a többi hozzávalót. Pár keverés, és már le is lehet venni a tűzről. Amint kész a pirítós, halmozhatjuk is a tetejére a selymes, meleg krémet, nálunk pont volt itthon friss petrezselyem, úgyhogy szórtunk a tetejére egy keveset. Egészen pontosan nyolc perccel a kezdés után már falhattuk is. Ketten pont jóllaktunk belőle, de aki rosszullétig szereti enni magát, értelemszerűen emelje az adagokat. Nem csináltunk még ilyet, de fogunk, mert elég jó cucc.